Tjänster

Reparationer

Leffes bilservice är en allbilverkstad vilket innebär att vi reparerar alla bilmärken. Vi utför alla förekommande jobb, såsom: Bromsarbete, avgassystem, kamremsbyte och hjulinställning. Apropå inställning så är vår mission att du som kund alltid ska känna dig trygg med att vi gör vårt yttersta för att laga din bil.

Service

Vi servar alla bilmärken. Då vi varit ackrediterade för Kia Motors från år 2001 till år 2017 så kan vi hjälpa dig som är ny eller gammal Kia-ägare att serva din bil så att den är godkänd för Kias 7-åriga nybilsgaranti.

Däckservice

Här kan du köpa nya sommar- och vinterdäck av bästa kvalité. Du kan även förvara däcken i vårt däckhotell. Vi erbjuder: Däckservice, hjulinställning samt montering och balansering av däck. Ett tips är att hålla utkik efter våra hjulerbjudanden, som till exempel däckbytardagarna på våren och hösten. När dessa närmar sig flaggar vi upp dem på vår hemsida med tid och datum.

Automat DSG/ Sköljning

Automatlådor
I automatlådor finns ca 10 liter olja, ATF, och den slits när bilen används. Oljan består av flera olika tillsatser som var och en har olika uppgifter. I takt med att tillsatserna förbrukas tappar oljan funktioner med sämre komfort och sämre hållbarhet som följd.
Värme är oljans värsta fiende och värme bildas t.ex. när du drar tunga släp, accelererar häftigt eller kör i backiga landskap.
Vårt tips är att du låter oss kontrollera oljans skick i samband med service. Om oljan börjar bli sliten så är det en god investering att byta oljan. Bilen fungerar skönare, drar mindre bränsle och håller längre. Allmänt rekommenderar vi oljebyte med 6 – 8000 mils intervall.

DSG/DCT
Automatiska lådor av DSG/DCT-typ finns i två huvudutföranden. Den ena typen har en ”torr” dubbelkoppling, dvs den ligger inte i olja. Den behöver inte oljebyte lika ofta som växellådorna där dubbelkopplingen ligger i oljan, ”våt koppling”.
Det är en god idé att låta oss kontrollera oljan och byta den vid behov. Växellådor med ”våt koppling” behöver oljebyte vid ca 6000 mils mellanrum, men kontrollera vad biltillverkaren säger om servicebehovet.

Felsökning

Varför lyser motorlampan eller ABS-lampan? Ibland krävs det att vi gör en felsökning på din bil. Till vår hjälp har vi den senaste diagnosutrustningen. Vi använder oss ofta av en dator som kopplas upp mot ditt fordon och ger en fingervisning om i vilken ände felet ligger. Till syvende och sist är det dock många gånger vår 30-åriga yrkeserfarenhet som gör att vi slutligen ringar in problemet.

Motorsköljning

Moderna motorsystem, småkörning och det nordiska klimatet är en utmaning för dagens bilmotorer. Motorn ”gror igen” vilket gör att bilen går sämre och ojämnt samt förbrukar mer drivmedel. Det kan också leda till dyra reparationer.

Lösningen är att man gör en motorsköljning. På Leffes bilservice har vi en maskin som rengör motorns luft-, olje- och bränslesystem. Med dig hem får du en piggare bil som ger lägre miljöutsläpp och förbrukar mindre drivmedel.

Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.

[recaptcha]